Tortillalasagne met hesp en pittige pastinaak

Geen pasta in deze lasagne! We gaan een beetje de ‘Mexicaanse’ toer op door tortillavellen tussen de verschillende laagjes vlees en saus te gebruiken. Klinkt dat niet wonderwel, wetende dat er ook pastinaak in het spel komt?

MEX1

Je aandacht mag je eerst aan de tomatensaus schenken. Giet 500 gram aan gezeefde tomaten (passata) in een kleine kookpot. Hierbij doe je peper, zacht paprikapoeder, een beetje tabasco, gedroogde oregano, een ietsiepietsie suiker en chilipoeder. Zacht vuur eronder. Laat toch een uurtje inkoken. Nu en dan roeren.

Twee pastinaken mag je schillen. Snijd de penen vervolgens in fijne plakjes. Deze stoof je kort aan alvorens er een koffielepel pittige mosterd bij te doen. Goed roeren. Dan vocht toevoegen en deksel op de pot tot de pastinaken gaar zijn. Giet af.

MEX3

Maak dan een kleine portie bechamelsaus. Je kent het intussen wel (boter smelten, bloem, koekjesgeur, melk, roeren, indikken, van vuur halen, peper en nootsmuskaat). Klop door het witte goedje nog een bijkomende portie mosterd.

MEX4

Dan is het tijd om de ovenschaal klaar te maken. Onderaan wat saus tegen het kleven. Je mag zelf wat de volgorde bepalen, maar deze lagen – tussen een achttal tortillavellen van tarwe – hebben we nodig: hesp (drie schrijven) met tomatensaus, enkel tomatensaus, pastinaak met bechamel en bovenaan uiteraard kaas om te gratineren (hier 150 gram geraspte Ierse cheddar).

Plaats de ovenschotel 20-25 minuutjes in de oven. Geniet van iedere hap!

LEES OOK: Klassieke lasagne met plakjes courgette en salami

MEX5